Μαθήματα ρομποτικής για παιδιά!

Ρομποτική

H ρομποτική είναι μια δημιουργική ασχολία για τους μαθητές και μπορεί να εφαρμοστεί ως διαδραστική μέθοδος εκμάθησης της τεχνολογίας, των μαθηματικών, της φυσικής και του προγραμματισμού.nxt μαθήματα ρομποτικής απο 4,5

Δεν αφορά μόνο χαρισματικά παιδιά, αλλά αντιθέτως δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να εξασκήσουν τη λογική σκέψη τους, τη δημιουργικότητά τους και την κρίση τους.Τα μαθήματα ρομποτικής αφορούν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.Τα παιδιά μεσώ της ρομποτικής κάνουν και τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τα προγράμματα τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές και όχι μόνο σε εικονικό περιβάλλον.

 

Ο εξοπλισμός μας είναι το RCX Robot και το Νεότερο NXT robot απο τα LEGO MindStorms. Με αυτόν συμμετέχουμε και στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής.

 

 

Από Β' Δημοτικού

Τα παιδιά από Β' Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να πειραματιστούν με πραγματικά Ρομπότ. Εκπαίδευση, ενθουσιασμός, διασκέδαση και κατανόηση εννοιών με πραγματικά παραδείγματα, βοηθάνε τα παιδιά να αγαπήσουν τους υπολογιστές τις κατασκευές και να αποκτήσουν εμπειρία στο να λύνουν προβλήματα και να φτιάχνουν κατασκευές που ποτέ δεν είχαν φανταστεί.

 

 

Διαγωνισμός Ρομποτικής

Κάθε χρόχνο διοργανώνεται ένας διαγωνισμός για παιδιά όλων των ηλικιών: Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο. Στη σχολή χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες και άλλα δουλεύουν για την κατασκευή του ρομπότ, άλλα για το πρόγραμμα, και άλλα για την κατασκευή της δοκιμαστικής πίστας.

 

 

 

 

 

ΑΡΘΡΑ

Ομιλίες σε σχολεία

 

 To Safepc Education
πραγματοποιεί  εκπαιδευτικές ενημερώσεις σε σχολεία της Αττικής αλλα και της επαρχίας.
 Γίνονται ενημερώσεις στα παιδιά αλλά και στους γονείς για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.Στο κομμάτι της Ρομποτικής τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία της Ρομποτικής και του προγραμματισμού μέσα από μια πολυδιάστατη παρουσίαση που περιλαμβάνει βίντεο αλλά και πραγματική πρακτική με τα ρομποτ που φέρνουμε στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα νακάνουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες για το τρόπο λειτουργίας των ρομπότ αλλα και την πολυπλοκότητα κατασκευής και προγραμματισμού τους.

 

 

 

 

 

 
Επικοινωνία

Πρωτέως 46, Παλαιό Φάληρο

Μετρό Αγ. Αντωνίου

Phone: 2109851172
Fax: 2105784644
E-mail: info@safepc.gr